DZZ Đurđevo > Aktivnosti u inostranstvu > Protest u Grazu

Protest u Grazu

Petog dana seminara u Austriji, u Grazu, 09.07.2008. godine, svi učesnici seminara zajedno su održali protest na glavnom trgu Graza. Tema protesta nije bila ni malo neozbiljna, niti jednostavna. Radilo se o ljudskom životu. O čoveku, koji se ceo svoj život bori za prava životinja. Naime, jedan od najpoznatijih austrijskih boraca za prava životinja dr dr Martin Balluch uhapšen je i lažno je optužen za mnoge stvari, pa čak i za terorizam, dok naravno nijedna od tih istih optužbi nije tačna. Čak bi se moglo reći da nema veze sa zdravim razumom.


 

Dr Martin Balluch se ceo svoj život bori za prava životinja i u toj svojoj borbi, nailazio je mnoge prepreke od strane političara i onih ljudi koji se ceo svoj život bore samo da steknu što više materijalnog, ne obraćajući pažnju na živote nedužnih i životinja i ljudi. Balluch je već više od mesec dana u zatvoru, gde su mu uskraćena sva osnovna ljutska prava, čak i pravo na žalbu, koje je osnovno pravo svakog optuženog, a kamoli nevino optuženog čoveka. Dr Martin Balluch štrajkuje glađu i zdravlje mu je veoma narušeno.

Sagledavajući celu sliku, ne možemo, a da se ne zapitamo, u kakvom svetu mi to živimo, kada nam kriminalci slobodno šetaju, a borci za bespomoćne živote leže u zatvoru?